Predseda AOSS Ľubomír Belák odvolaný

06.08.2014 07:56
SITA | 05.08.2014 17:41

Rada Asociácie organizácií spisovateľov Slovenska (AOSS) dnes na svojom mimoriadnom zasadnutí odvolala z postu predsedu tejto strešnej spisovateľskej organizácie Ľubomíra Beláka.


 

Ako dôvod odvolania uviedli stratu dôvery. Spisovatelia poverili vedením asociácie germanistu, spisovateľa a publicistu Mariána Hatalu. Agentúru SITA o zmenách informoval predseda Obce spisovateľov Slovenska Peter Juščák. Agentúra SITA sa pokúsila kontaktovať aj Ľubomíra Beláka, zatiaľ sa jej to nepodarilo.

Asociácia organizácií spisovateľov Slovenska je dobrovoľným združením rovnoprávnych a samostatných organizácií spisovateľov na Slovensku. Cieľom asociácie je presadzovať záujmy slovenskej literatúry a literatúr národnostných menšín žijúcich na území Slovenskej republiky, záujmy tvorcov a príjemcov literatúry, záujmy jednotlivých členských organizácií a ich spoločné záujmy. Členmi sú spisovateľské organizácie: Klub nezávislých spisovateľov, Klub spisovateľov literatúry faktu, Obec spisovateľov Slovenska, Slovenské centrum PEN, Spoločnosť maďarských spisovateľov na Slovensku, Spolok ukrajinských spisovateľov Slovenska, asociácia má podľa údajov na svojej webstránke 360 členov.